Csináld magad koszorú II. – Flowy

Kosarad

Csináld magad koszorú II.


Nem csak eskövőre illik a koszorú - bármilyen fesztivál, buli, ünnepség, vagy simán a hangulat is elég, hogy koszorút készíts magadnak <3 Koszorút fonni évezredek óta szokás és mennyivel szebb, ha igazi virágokból készül! Nézd meg hogyan készült a képen látható koszorú <3 és csináld magad :)

 

1. lépés: Amire szükséged lesz: Válassz két vagy három virágot, és mellé egy-két zöldet - a mi koszorúnkban mini százszorszépet, sárga pom-pom krizantémot és lila sóvirágot, illetve kiegészítő virágként kanadai aranyvesszőt és viaszvirágot használtunk. Emellett kötözőmadzaggal bevont és sima drótot, ragasztószalagot, egyéb madzagot és ollót készíts elő. Ha nincs kötözőmadzaggal bevont drótod, akkor egyszerű drótot is használhatsz, emellett a kis csokrok rögzítéséhez használt sima drót lehet feltekert vagy külön szálakból álló.

 

2. lépés: A kötözővel bevont drótot tekerd a fejed köré és mérd le mekkora méretű koszorúra van szükséged. A drótváz inkább legyen kisebb mint a fejméreted. Nem kell nagyon pontosnak lenned, mivel a sima kötözőmadzaggal a koszorú mérete állítható lesz. 

 

 3. lépés: A vázat hajlítsd vissza hurokba mindkét oldalán.

 

4. lépés: A hurkok végét tekerd körbe kétszer-háromszor a vázon.

 

5. lépés: Végy mindegyik virágodból és zöldedből egy-egy szálat és formálj belőle kis csokrot úgy, hogy minden oldalról jól mutasson. 

 

6. lépés: Vágj egy 10 centis ragasztószalagot és tekerd végig a csokrocskád szárán felülről lefelé a szárvégekig.

 

7. lépés: Így néz ki egy elkészült mini csokor <3

 

8. lépés: Készíts 7-8 hasonló mini csokrot. Nyugodtan legyél kreatív és kombináld a virágokat ízlésed szerint.

 

9. lépés: Rögzítsd az első csokrot a vázhoz. A csokor vége kerüljön a hurokhoz közelebb és a vékony dróttal kezd el rögzíteni a csokrot a vázhoz a szár aljától felfelé. 

 

10. lépés: A drótot addig tekerd amíg elég stabilnak érzed a csokrot a vázon. Ne aggódj ha túl sok drótot használsz fel, a lényeg hogy stabil legyen. Ha stabilnak érzed a csokrot a drótot ne vágd el, ezzel a dróttal folytasd a következő csokor rögzítését.

 

11. lépés: A következő csokrokat az elsővel megegyező irányban helyezd a vázra és lehetőleg ne hagyj ki helyet a csokrok között - legyenek a virágok minél közelebb egymáshoz. 

 

12. lépés: Folytasd a csokrok rögzítését, amíg a váz végére érsz. 

 

13. lépés: Vágj egy 15-20 centis darabot a kötöző madzagból.

 

14. lépés: Fűzd át a madzagot a koszorú két hurkán - ezzel tudod a fejed méretére rögzíteni a koszorút.

 

15. lépés: És íme a kész munkád <3

 

 

Cikk forrása: http://r29.co/2aeOIFt

 

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)