Kókadnak a virágok a vázában? – Flowy

Kosarad

Kókadnak a virágok a vázában?


A nyári meleg alapvetően nehezíti a vágott virágok frissen tartását, ilyenkor általában is csökken a vázaélettartamuk. 

Nyáron fokozottan igaz, hogy óvjuk a virágot a fénytől és a melegtől. Ne rakjuk a vázát közvetlenül az ablakba és napsütötte helyre, csak hűvösebb szobában érdemes a virágokat elhelyezni. Esténként praktikus esetleg kifejezetten hideg helyre tenni a virágokat, de közvetlenül hűtőbe ne kerüljön, mert a háztartási hűtő páratartalma nem tesz jót a virágnak. Emellett kerüljük egyéb nagyobb hőleadású elektronikai eszközök szomszédságát. 

Minden nap fontos friss, hűvös vizet adni a növénynek és a szárat 45 fokos szögben vissza kell vágni. Nyáron gyorsabban szaporodnak a baktériumok az elhasznált vízben és a növény is gyorsabban hervad, így a szárán hamarabb gyengül a vízfelvevő képesség.

Ezeket a praktikákat, mondjuk úgy, kötelező elvégezni, mert enélkül a virágok azonnal elhervadnak. Szeressük és vigyázzuk a virágainkat <3 <3

Virágot minden vázába!

 

Kép forrása: http://myjourneyoffaithmagazine.com

Dorie

augusztus 19, 2016

Felipe no fundo no fundo é fã do Kimi (o que é bom, ja que o primeiro passo a ser dado é o de se aceitar que não é bom como o outro e tudo mais). É um caso a ser estudado, ele não para de falar sobre o Kimi!E que a Ferrari e seu bieacmp-ao afunde no proprio ego, pra não falar outra coisa.

Van véleményed?: