A szerelem ára - avagy az amerikai valentin számokban – Flowy

Kosarad

A szerelem ára - avagy az amerikai valentin számokban


LOVE FOR SALE

A szerelmet állítólag nem lehet megvenni. Ám a cikkben szereplő számok alapján, úgy tűnik, hogy az amerikaiak ezt minden évben - Valentin napján - mégis megpróbálják .

Bár a milleniumi generációt egyre kevésbé érdekli a virágkereskedők és képeslapgyártó társaságok, illetve reklámügynökségek által felfújt ünnep, a Valentin napot egyenlőre mégsem lehet levenni Amerika és a Világ "kiskereskedelmi naptárjáról". 

VALENTIN

A keresztény szokás eredete, hogy Szent Bálint, (aki egyébként a a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje) Terni  püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. (Forrás: Wikipédia)

A SZERELEM ÁRA

2015-ben az amerikaiak összesen 18.9 milliárd dollárt költöttek ezen a napon, többségében édességekre és virágokra, de minden ötödik ember ékszereket is vásárolt, összesen 4,8 milliárd dollár értékben.

HŰTÖTT VÖRÖS HELYETT

Bár úgy tartják, a Valentin nap legnagyobb nyertesei a virágkereskedők, ám nem eszik olyan forrón a kását. Ha egy nagykereskedőt kérdeznénk, talán ez az a nap, amit legszívesebben mindenki eltörölne a "nagy napok" közül, tekintve, hogy a teljes fogyasztás egy napra és főleg egy típusú virágra koncentrálódik.

Ez borzalmas logisztikai és árazási problémákat szül, sokszor pedig komoly visszaéléseket is, hiszen a termelők a volumen kiszolgálása érdekében a vörös rózsákat ilyenkor már jó előre leszedik, és hűtőkben tartják, ami gyakran a minőség rovására is mehet, ami növeli a reklamációk számát.

2014-ben az Államokban összesen 257 millió szál rózsát termeltek erre a napra, melynek 61%-a vörös volt. Pedig a lenti ábra alapján, ha az ajándékozottakat kérdeznénk egyáltalán nem nyerne a vörös ekkora arányban ezen a napon sem.

A Flowy-nál mi is azt ajánljuk, hogy férfi társaink gondolkodjanak el, minek is örülne szerelmük, hiszen így mindenki jól jár. Egyrészt nem kell a súlyosan megnövekedett árakat kifizetni, másrészt szerelmük is azt kapja amit valóban szeretne. és nem utolsó sorban mi is szokásunkhoz híven a legfrissebb virágokat szállíthatjuk:) Ha hosszabb távú szerelmi élményt szeretnél okozni, akkor pedig ne feledd virágelőfizetéseinket.

Forrás: International Business Times

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)