"Sell the public flowers" - Virágok, otthon, szex – Flowy

Kosarad

"Sell the public flowers" - Virágok, otthon, szex


Egy évvel ezelőtt - pár hónappal a Flowy tavalyi indulása után - a Valentin napi virágőrületbe nem kóstoltunk bele.

Nem a véletlen műve, hogy különösebben nem erőltettük akkortájt a marketing kampányokat, nem készítettünk férfiakra pozicionált hirdetéseket, vagy, ahogy Petra mondaná nem gyártottunk "lefejezett rózsákat" tartalmazó virágdobozokat.

Az ok "biznisz-prózai": törékenyek voltunk és nagyon fontos volt (és lesz mindig is) korai vevőink megbecsülése, akik honorálták, hogy más virágküldő cégektől különbözően, mi azért jöttünk létre, hogy virágot vigyünk az otthonokba.  

Egy ilyen helyzetben nem igen akartunk ugrálni, még akkor sem, ha jól jött volna akkor egy kis plusz bevétel:)

A Flowy az elmúlt több mint egy év alatt sok mindent átélt, rengeteg vásárlói igényt kezelt, és nagyon sok megkeresést kapott. Kezdeti célunk kicsit sem változott, sőt..... Azonban mára be kellett látnunk már nem csak egy "kis francia virágpiac" vagyunk, hanem masszívabb ajándékozási igényeket is ki kell szolgálnunk, hiszen ezt várjátok Tőlünk nagyon sokan. 

Idén tehát belevetjük magunkat a mély vízbe.

"Valentini-kommunikációnk" azonban némi magyarázatra szorul régi olvasóink, vásárlóink előtt, hiszen elsőre erősen távol áll a jól megszokott Flowy-szívtől :)

A magyarázathoz két művész óriás munkásságát hívtuk segítségül, reméljük így sikerül érzékeltetni, hogy nincs is annyira egymástól távol a Flowy-szív és az amit eladás ösztönzésként használni fogunk jövő héttől. 

O'Keefe - ne értsetek félre minket

Először is nem szeretnénk ha - úgy, ahogy a művésznőt - félreértenétek bennünket.

Virágokat ábrázoló műveiről szinte mindenki (főleg a férfiak) azt állították, hogy azok valójában női nemi szervek.

Georgia O’Keefe (1887-1986) egész életében hevesen küzdött a nők művészetben való elismeréséért és az egyik leghíresebb festővé vált az Egyesült Államokban. Georgia O'Keeffe céltudatos és kemény nő volt, számára csak a festészet létezett mindenek felett.

Egész életében tagadta, hogy virágos képei női nemi szervet ábrázolnának. A londoni Tate Modern többek között ennek az ellentmondásnak jegyében hozta létre nagyszabású O'Keefe kiállíását, mely a művész munkásságán keresztül életművének sokrétegűségét volt hivatott bemutatni.

Forrás: The Guardian

Mapplethorpe - ez csak szépség

Másodszor, arra kérünk benneteket, nézzetek mindig a felszín alá. 

Robert Mapplethorpe homoerotikus vagy éppen szadomazo képeinél már csak élete volt megbotránkoztatóbb. 

Forrás: New York Times

Sokan mondják, hogy "ő volt az, aki képzőművészetté változtatta a kortárs fotográfiát, és aki látásmódjával kulturális háborút hirdetett, mely mind a mai napig tart".

Egyik híres mondatát, és kiállítási anyagának címét a "Sell the public flowers"-t, akár a Flowy zászlójára is tűzhetnénk, dehogy instagrammos hashtagként monstantól látni fogjátok nálunk az biztos #sellthepublicflowers 

Irises, 1986 (Image Source: http://www.phillips.com/)

Jason Farago egy cikkében azt mondja Mapplethorpe virágokat ábrázoló képeinek, meg van ugyan a sajátos erotikus felütésük, ezek azonban részei annak a nagyon mélyen gyökerező egyetemes tradíciónak, mely a virágokat és az erotikát összhangba hozzák.

Ennek a tradíciónak a centruma pedig nem más mint a "szépség". 

Mapplethorpe sokszor hangoztatta, hogy virágos képei azzal, ahogy a "szépség tökéletességét", precizitását és fontosságát ábrázolják használati útmutatót adnak korábbi "keményebb" műveihez is, és segítenek azokat jobban megérteni.

Stay tuned: "More flowers, more sex"    

"Több virág, több szex." Ezzel a mottóval kezdünk tehát bele a "Valetinba". Első ránézésre ez egyáltalán nem "flowys" de mi arra kérünk benneteket:

hogy semmiképp se értsek félre minket

és

fedezzétek fel, hogy az otthon, a virágok és a szex valójában csak különböző fogalmak a mindennapi szépség iránti vágyunkra, melyet érdemes időről időre kielégíteni...

 

 

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)