Esküvői virág trendek és ötletek a 2017-es évre. 2. rész – Flowy

Kosarad

Esküvői virág trendek és ötletek a 2017-es évre. 2. rész


Habár az esküvői szezon még pár hónapra van tőlünk de az esküvő tervezés magas fokozatba kapcsol már ebben az időszakban is, mind az esküvő jegyes pár mind a virág designerek számára. Miközben a virág termesztőknek 4 külön szezon létezik, mégis jó pár virágtervező csupán kettőt különít el, ezek az esküvő szezon és az esküvő tervezési szezon. Az év ezen szakaszában megtelnek az Instagram és Pinterest oldalak számtalan ötlettel az élet egyik legnagyobb ünnepének felkészülésére.
Vajon továbbra is a rózsaszín fogja uralni a színpalettát? Milyen új fajták kerülnek most előtérbe?Vajon a csokrok nagy méretűek és dúsak lesznek vagy egyszerűek elegánsak.Miközben minden régióban más-más trendek uralkodnak, mégis megpróbálunk néhányat bemutatni a teljesség igénye nélkül.
Stílus
A vad "kertbőlszedett" csokor formák térhódítása igencsak előtérbe került. A megszokott labdaformájú és a nagyon szabályos csokrok ideje lejárt. Stílusos menyasszonyok szabálytalan formájú csokrokat keresik, korábbi évekre jellemző, nagy, szabályos csokrokkal ellentétben. (egy következő blogunkban lesz szó a DIY esküvői csokrok készítéséről :-)

Masnik és egyedi csokordekorációk.
Egy igazi csokor nem is csokor masni nélkül. A menyasszonyok minden lehetőséget megragadnak, hogy minél egyedibb csokruk lehessen és ehhez speciális kiegészítőket használnak. Legyen az csak egy kesztyű, antik lánc vagy selyem csipke.
Stílusos hordható virágkiegészítők.
Korábbi évekre jellemző koronaszerű fejdíszekkel ellentétben kisméretű hajdíszek lesz várhatóan a trendi. Nagy divat lesz az elegáns csuklódísz, sokkal inkább ékszerre mint sem virágra fog emlékeztetni. Ezek a szolid csuklódíszek remélhetőleg jó időre száműzik a gimis ballagás megszokott nagyméretű csuklódíszeit.
Esküvői virág dekorok.
Egyre több pár szereti a boldogító igent virágboltív alatt kimondani. Ezt az egyre fokozódó igényt és hagyományt követve egyre népszerűbbek a belógatott virágdekorációk az esküvő helyszínén.
Egyre inkább modernizálódó és kevésbé a hagyományokra támaszkodó dekorációk lesznek jellemzőek. Egyértelmű virágdekorációs evolúciónak vagyunk szemtanúi.
Hosszan és röviden vágott virágok vegyítése.
Elsősorban asztaldekorációkra lehet jellemző az egy egységben hosszú és rövid szárhosszúságú virágok használata. Ez egy rém egyszerű módja egy szemrevaló asztaldekoráció elkészítésének különösebb anyagi ráfordítás nélkül.
Virágformák az esküvői édességekben.
Az a tény, hogy az esküvői torták mérete is egyre kisebb és már nem divat a több emeletes túlméretezett torták készítése.Az új trendnek megfelelően rengetek lehetőséget ad kreatív virágformákkal díszíteni kisebb desszertegységeket. Kezd divatba jönni az ehető virágok használata édességek világában. (apropó ehető virágok...az egyik előző blog témánk pont ez volt; https://www.otthonvirag.com/blogs/news/finom-flowy)
Kíváncsiak lennénk, hogy Nektek milyen új ötleteitek vannak, amik kicsit szakítanak a konvenciókkal, hagyományokkal, írjátok meg nekünk! :-)
Forrás: http://www.floretflowers.com/2017/01/2017-wedding-flower-ideas-predictions-trends/

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)