Esküvői virág trendek és ötletek a 2017-es évre. 1. rész – Flowy

Kosarad

Esküvői virág trendek és ötletek a 2017-es évre. 1. rész


Habár az esküvői szezon még 1-2 hónap múlva indul be igazán, de az esküvő tervezés magas fokozatba kapcsol már ebben az időszakban is, mind a jegyes pár mind a virág designerek számára.
Miközben a virág termesztők 4 külön szezonban gondolkodnak, mégis jó pár virágtervező csupán kettőt különít el, ezek az esküvő szezon és az esküvő-tervezési szezon. Az év ezen szakaszában megtelnek az Instagram és Pinterest oldalak számtalan ötlettel, az élet egyik legnagyobb eseményének felkészülése céljából.

Vajon továbbra is a rózsaszín fogja uralni a színpalettát? Milyen új fajták kerülnek most előtérbe? Vajon a csokrok nagy méretűek és dúsak lesznek vagy egyszerűek elegánsak? Miközben minden országban más-más trendek uralkodnak, mégis megpróbálunk néhányat bemutatni a teljesség igénye nélkül.

Virágok
Friss kerti szezonális virágok. A menyasszonyok számára talán az egyik leglenyűgözőbb érzés lehet, ha egy olyan csokrot tarthat a kezében, amely friss, csodálatosan illatos és érezhetően szeretettel nevelt virágokból áll, melyet akár egy helyi, általa is ismert kertész vagy virágkötő nevelt. Szerencsére ez az trend általánossá kezd válni a nagyipari termesztéssel szemben.

Dáliák, dáliák, dáliák.
Amennyiben az elképesztően nagy számban termesztett dáliák a várt hatást hozzák nyár végére és az őszi szezonra, úgy az egyeduralkodóvá válik az esküvői dizájnban. A legtöbb esküvői designt a következő dália típusok határozzák meg, "café au lait", "labirynth", "peaches and cream".

Tradícionális virágok az új kedvencként.
Zinnia, szegfű, krizantém. Ezen mindenki által ismert virágok felhasználása esküvői csokorként valljuk meg, nem tartozik a legizgalmasabb ötletek közé, de ügyes kezű és kreatív virágkötők ezekből is csodákat tudnak létrehozni a nagy napra. Ép e miatt a virágtermesztők érdeklődése fokozottan megnőtt a fentebb említett fajták iránt és egyre inkább megpróbálnak minél nagyobb készletet felhalmozni.

Nem szokványos esküvői virágok.
A Pinterest és Instagram dömpingnek köszönhetően óriási az érdeklődés a nehezen beszerezhető és ritka virágokból készülő csokrok iránt is. Örök kedvencek közé tartozik: kerti rózsák és pünkösdi rózsa, de sokkal sűrűbben kérik hogy a csokor tartalmazzon boglárkát, dáliát, szellőrózsát, vagy akár eukalyptust is többek közt. Ezek a speciális kérések és az ezekben rejlő lehetőségek magyarázzák a nem mindennapos virágok jelenlétét a piacon.

Színek
Visszafogott pasztell. Idén úgy látjuk, hogy a színekben visszafogott csokrok lesznek keresettek a kiabáló színű, nagy kontrasztos kiabáló csokrokkal szemben. Konkrét színeke figyelembe véve a halvány rózsaszín, tejeskávé, pezsgő, vajkrém, barack színek lesznek jellemzőek.

Még egy pohár vörösbort kérek...!
Mindegy hogy a cabernet-t, pinot noir-t vagy a merlot-t kedveljük, ezek a csodálatos mély borszínek tökéletesen passzolnak a legtöbb fent említett pasztell árnyalatokhoz.

Szürke-szürkével
Az otthon-dekorban egyre inkább közkedvelt naturális szürke szín, természetesen meghatározza a virágkötészetet is. A legtöbb színnel tökélesten harmonizál a szürke, de számtalanszor a halvány rózsaszín mellé helyezik. Szürke általában kiegészítő színként szerepel, de képes egyeduralkodóvá válni fehér mellett.

Greenery
2017-es év színe a "Pantone skála 15-0343" azaz a Greenery....a zöld növények jelenléte egészen biztosan meghatározó lesz az idei esküvői divatban, de várhatóan dekorelemként és nem csokrok tekintetében.

És Nektek mi a véleményetek az újabb esküvői virágtrendekről?

forrás: http://www.floretflowers.com/2017/01/2017-wedding-flower-ideas-predictions-trends/

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)