DIY Hallowen virágváza – Flowy

Kosarad

DIY Hallowen virágváza


Tagadhatatlanul ősz van és nyakunkon a Halloween is, a jól megszokott tökfaragó ötletekkel együtt. Azt mondják, hogy kimeríthetetlen variációk vannak a tökfaragásban, kreatívabbnál kreatívabb módja van az egyediségnek az egyszerűtől a profi, már-már szakembert igénylő megoldásokig.

Ahelyett, hogy valamiféle megszokott mintát faragnánk a tökbe, mi most egy végtelenül egyszerű felhasználási módot mutatunk be Nektek, amivel garantáltan egyedi virágcserepet illetve vázát kaptok az évszakhoz igazodva. A következő pár lépésben bemutatjuk, hogy tudjátok elkészíteni.

Hozzávalók:


Amire szükséged lesz:
- konzerves vagy befőttes üveg
- akkora sütőtök, amibe biztonsággal elfér a kiválasztott konzerves doboz vagy befőttes üveg
- alkoholos filc
- a kiválasztott virágok
- kés
- kanál
- ragasztó szalag
1. lépés: előkészületek, tervezés
Biztosnak kell lenned hogy a kiválasztott hozzávalók kompatibilis méretűek; az üveg bele fog-e férni a tökbe! Ha igen, akkor keresd meg a szár közepét és rajzold körbe az üveg átmérőjével...nem baj ha kicsit nagyobbat rajzolsz.
2. Faragd körbe a vonal mentél
Körültekintően és óvatosan vágd körbe a szárat, hogy az üveg jól illeszkedjen bele. A tök állapotától függően, elképzelhető, hogy néhányszor meg kell ismételd ezt a folyamatot, hogy egyszerűen el tudd távolítani.
3. Kanalazd ki a tököt
A kanállal annyi pépet szedj ki a tökből, ami elég helyet biztosít az üvegnek.
Ötlet: ne dobd ki a pépet, később még megpiríthatod a magokat, ami tökéletes és egészséges csemege önmagában is.
4. lépés: helyezd bele az üveget a kifaragott tökbe.
Ha túl kicsi a nyílás, akkor faragd addig amíg tökéletesen nem illeszkedik. Arra is figyelj, hogy elég mély legyen, ne látszódjon ki az üveg pereme a tökből.
5.lépés: Rendezd el a virágokat.
A rögzítés miatt, a száruknál fogva tekered be ragasztószalaggal virágokat. A virágok kiválasztása a Te ízlésed szerint történjen, javasoljuk a sárgás árnyalatokat.
6. lépés: tölts vizet az üvegbe.
A virágaidnak ebben az egyedi vázában is szükségük van arra, hogy igyanak. Annyit tölts ami még nem lötyög ki, de annyi minimum legyen az üvegbe, hogy minden szár beleérjen.
Alternatív megoldás: élő virágot is ültethetsz bele, például cserepés krizantémot.
7.lépés: helyezd be a csokrot az üvegbe.
Végül, de nem utolsó sorban, helyezd bele a csokrot és forgasd úgy ahogy Neked a legszebb arcát mutatja.

 

 

Reméljük tudtunk mutatni Nektek egy újabb felhasználási területet :-)

 

A Flowy.hu webshopjában meg is vásárolhatjátok ezt a szettet, akár általunk elkészítve, akár úgy is hogy mi csak az összetevőket szállítjuk Hozzátok. A Halloween Dream csomag tartalma: 20 szál Gerbera mini bison, 10 szál Freesia Orange, 1 db 25-30 cm Cucurbita maxima Halloween tök.

 

Forrás: https://www.littlethings.com/pumpkin-flower-pot/

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)