tulipánNŐ – Flowy

Kosarad

tulipánNŐ

Játssz a FLOWY-val NŐNAP alkalmából :) A tulipán igazi női szimbólum, ezért NŐNAPra keresünk minden olyan gondolatot, verset, képet, zenét, videót, aminek a tárgya a tulipán. (További részleteket lásd alul.)

A tulipán ábrázolásokat Közel-Keleten már időszámításunk előtt a szerelem és az erotikus örömök szimbólumaként használták és Európában elterjedve a magyar népművészetben is megjelent mint a szerelem szimbóluma.

Néhány példa, hogy hol is használják a tulipánt szimbólumként. Kapukra például gyakran faragták, mivel gonoszelhárító szerepet tulajdonítottak neki.

Székelykapu (Kép forrása itt.)

Emellett gyakran jelenik meg használati tárgyakon és ékszereken is. A tulipánosládában például a lányok a kelengyéjüket tartották és a ládán lévő tulipánok a szüzességük elvesztését szimbolizálták.

Tulupánosláda (Kép forrása itt.)

Nagy kedvencünk a Finda ékszer elegáns Tulipán gyűrűje, aminek formája a tulipán íveit idézi <3

Finda Ékszer: Tulipán gyűrű (Kép forrása itt.)

 

A tulipánNŐ játékra küldj Facebookon vagy emailben (p.gyula@flowerbroker.hu) tulipános tartalmat, amit megosztunk a Facebookon és a legtöbb like-ot gyűjtő játékos nőnapi csokrot kap március 8-án. A beküldés és like-gyűjtéshatárideje március 7. 18 óra. 

Játssz velünk :)

Tartalom forrása itt: http://www.kreativcafe.hu/otthon/54-fengshui/1450-tulipan-mint-ni-szimbolum.html