Vadvirágból esküvői csokor - csináld magad – Flowy

Kosarad

Vadvirágból esküvői csokor - csináld magad


Hogyan készíts esküvői csokrot magadtól, vadvirágokból!
Tippek és ötletek!
Ha vadvirágokból tudsz gyönyörű csokrot kötni, akkor mindenből fogsz tudni. Ezeknek az általad készített csokroknak az alapkonstrukciója nem változik, ha más virágokat is használsz majd fel. A következő néhány kép alapján lépésről-lépésre pillanatok alatt el fogod tudni sajátítani, hogy hogyan készíts vadvirágokból rusztikus esküvői csokrot. Tapasztalataink alapján ez meglehetősen nagy reneszánszát éli most. A Flowy palettájában is számos ide illő virágot fogsz találni, de egyedi igényeidet, elképzeléseidet is mindenképpen oszd meg velünk, segíteni fogunk!
Tippek, ötletek, melyeket tudnod kell, ha Te magad kötöd az csokrodat!

1. A hidratálás, ápolás és előkészítés kulcsfontosságú, elengedhetetlen része a csokorkötésnek. A spórolás is szembetűnő, mert nem csak a csokor kötés árát spórolod meg, hanem ha külön veszed meg kereskedőtől a virágokat, akkor azok árai is jutányosabbak. Ha megvetted a virágokat, akkor azokra extra figyelmet kell fordíts, mielőtt egy csokorba kerülnének.  Mielőtt szoba-hőmérsékletű vízbe tennénk a szálakat, vágjuk vissza néhány cm-t a szárukat. Győződj meg róla, hogy hűvös, száraz és direkt napfénytől védve tudod-e tárolni. A száraz hely nagyon fontos, mert ha nyirkos, nedves környezetbe teszed, akkor bizony nagyon lusta, kókadt virágaid lesznek. Hőmérséklet szempontjából fontos a hűvös, de teljesen felesleges (sőt!) hőtőbe pakolni a virágokat, ugyanis a hűtőben levő gyümölcsökről, zöldségekről számtalan; a virágokra ártalmas anyagok kerülhetnek át.
2. Az esküvő/lakodalom számára választott helyszín dekorálása sok esetben nagyon gyorsan mehetnek, de a virágkötéshez hagyj magadnak elég időt, ne kapkodj.  Tanácsként fogadjátok meg, hogy célszerű ha egy barátnő segítő keze is rendelkezésre áll, jól fog jönni; higgyétek el. :-) Csak az esküvői csokrot készítsd el a nagy nap előtti napon, de például a kitűzőket aznap, mert ezeket nehezebb hidratálni, mert el van takarva a száruk selyemmel vagy szalaggal.
3. Szállítás. Erre sem gondol általában előre az ember, de mégis nagyon fontos. Itt is célszerű ha megkérünk egy barátot, akinek nagyobb autója van hogy azzal vihessük a helyszínre a csokrokat, asztaldíszeket, mert bizony a szállítás alatt komoly károkat tudnak szenvedni a virágok, ha azok kicsi, szűk, meleg, levegő nélküli helyre vannak bezsúfolva.

4. Légy felkészült. Ha az összes fenti tanácsot be is tartod, még akkor is előfordulhatnak balesetek, sajnos lehet egy két törött szár, lehullott szirom. Készülj fel és a kritikusabb virágokból vegyél néhány szállal többet...hidd el; jól fog jönni, mert ha minden rendben is van, olyan nincs hogy egy virágnak ne lenne helye...és ezzel utalnék is a Flowy egyik jelmondatára; Virágot minden vázába! :-)
forrás: https://www.bloomsbythebox.com/blog/diy/make-a-wildflower-bouquet-tutorial/#sthash.ftHnFuav.qjtu
Kötött már valamelyikőtök vadvirágból csokrot? Ha igen, küldjetek képet róla!

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)