DIY Pénztárcakímélő őszi inkaliliomos csokor – Flowy

Kosarad

DIY Pénztárcakímélő őszi inkaliliomos csokor


Hogy tudsz készíteni egy "vad-csokrot" mikor már ősszel a vad virágok nem elérhetőek? Ráadásul mindezt kis költségvetésből? Mutatjuk :-)

Imádjuk a nagy, vad csokrokat, a hatalmas bazsarózsaszerű virágokkal, bolyhos zöldekkel. De nagy általánosságban az is elmondható, hogy ezeknek a csokroknak az ára is elég vad szokott lenni, főleg akkor ha olyan virágokat választunk amik akkor éppen nem szezonálisak. Most mutatunk egy elérhető árú, vadvirágokra hajazó csokor elkészítését, mely összköltsége nem vadít meg teljesen ;-)

Hozzávalók:

- metsző olló

- olló

- zöld virágszalag

- szatén bordó, barack, fehér, arany szalag

- 2 gombos tű

 

Virágok:

- Inkaliliom fehér vagy rózsaszín (3 szál)

- Snowflake rózsa (3 szál)

- Athena rózsa (2 szál)

- páfrány

- viaszág (5-6 szál)

A legelején szeretném elmondani, hogy ez a csokor nem a klasszikus hétköznapi körcsokor lesz. A megfizethetőséget szem előtt tartva, a virágokon változtathatunk; standard rózsák helyett kerti rózsák, vagy esetleg más féle páfrány is szóba jöhet. És akkor következzenek a lépések:

1. A szárakkal kezdjünk, távolítsuk el a nem oda illő leveleket, tüskéket az alsó 2 harmadról.

2. Kezdjünk el 4-5 szál páfrányt és keresztbe összerendezni.

3. Adjuk hozzá a rózsákat; a nagyfejűek legyenek a fókuszban, ahogy a képen is látszik.

4. Illesszük be az inkaliliomokat úgy hogy a rózsák közti lyukakat kitöltsék és hangsúlyt kapjanak. Adjuk hozzá a viaszvirágokat is; csak úgy érzéssel, ahonnan hiányzik, vagy úgy 2 szál virág között túl nagy a távolság, oda nyugodtan tehetünk.Hasznos tipp, ha beállunk a tükör elé és megnézzük, hogy így hogy mutat a csokrunk; most még könnyen tudunk változtatni a szárak hosszúságán vagy akár az elrendezésen is.Vegy

5. Vegyük elő a virágszalagot és kezdjük el betekerni a szárak felső részétől indulva lefelé. Egyáltalán nem szükséges a teljes szárat betekerni., elég annyi, amivel már biztosan összeáll a csokor. Vegyük elő a szatén szalagot és kezdjük el betekerni, befedni a zöld szalagot. Rögzíteni pedig a legegyszerűbb ha azt egy gombostűvel tesszük meg, így:

6. Ha befedtük a zöld szalagot már teljesen akkor fordítsuk vissza a betekerést; induljunk a gombostű irányába, ahol újra azzal rögzíthetjük a szalagot; így:

7. A színes szalag elkészítése következik; vágjuk egyenlő hosszúságúra a szalagot, ami lehet akár 150cm hosszú is. Fektessük egymásra az egyenlő hosszúságú szalagokat, csináljunk egy hurkot úgy ahogy a képen látszik, majd rögzítsük egy gombostűvel.

8. Ha kész a szalag, akkor tűzzük a szárakba, azon a helyen, ahol a legelső gombostűt elhelyeztük. A szalag felső részének hajtása még mindig feszesen kell állni, valahogy így: 

Tipp: a szalag lelógó részét nem kel rögzítsük még, had lógjon szabadon, ugyanis ha vízbe kell tenni az átadásig, akkor az nem ázik el addig.

 

Ti milyen csokrokat csináltatok már inkaliliom felhasználásával?

 

Forrás: https://apracticalwedding.com/diy-rose-fall-wedding-bouquet/

 

 

dyVvKneZXEuOIgx

Október 27, 2019

rFtxCpUnyAma

SYEhnkZie

Október 27, 2019

KZMasGSnEUwFPmo

Van véleményed?: