Őszi esküvői virágdekor kisokos – Flowy

Kosarad

Őszi esküvői virágdekor kisokos


Milyen virágdíszekkel kell számolnod a nagy napon? 

Az esküvő minden nő számára az a várva várt nap, amit már kislány kora óta tervezget. Általában egy dobozkában őrizgetjük az esküvőre szánt mintáinkat, anyagainkat vagy éppen az esküvő egy-egy momentumát tervezzük meg percről percre, például az oltár elé vonulást. De mi a helyzet a virág díszekkel? Ha Te is inkább őszi esküvő párti vagy, akkor mutatunk pár inspirációt őszi esküvői virág dekorációhoz.

menyasszonyi csokor

Az első és legfontosabb csokor a menyasszonyi csokor, amely a esküvő során szinte minden percben látható, sőt évek múlva az esküvői képekről is ez a csokor fog visszaköszönni. Ennek a csokornak a stílusát mindig a menyasszonyi ruhához és az esküvő “témájához” igazítjuk, vagyis, ha őszi esküvőről álmodozol, akkor érdemes a naplemente színeiből összeállítani. Érdemes előre megnézni a virágok szimbolikus jelentését is, hogy még egy kis különlegességet csempészhess a nagy napba. A virágok kiválasztásakor ne félj a száraz virágoktól sem. 

dobócsokor

A dobócsokor sem elhanyagolható. A dobócsokor az, amit a menyasszony eldob az egyedülálló barátnői felé, méghozzá háttal. Ez a csokor általában a menyasszonyi csokor kicsinyített mása, de akár megbolondíthatjuk azzal, ha valójában több csokorból áll és a levegőben végül többfelé repül.

koszorúslány csokor

Egészen népszerű, hogy a koszorúslányok is kisebb csokrokat szorongatnak az esküvőn. Itt is fontos, hogy a csokor passzoljon a koszorúslányok ruhájához, az esküvői dekorációhoz, de még fontosabb, hogy a menyasszonyi csokor stílusához nagyban hasonlítson. Egyre népszerűbb, hogy csokor helyett, a koszorúslányok mutatós hajdíszt, vagy éppen egy összeillő csuklódíszt viselnek.

esküvői kitűző

Ne feledkezzünk meg a kitüntetett szereppel bíró vendégekről, mint a szülőkről, vőfélyről, tanúkról. Őket általában egy apró, de jól megkomponált kitűző alapján lehet megkülönböztetni a többi résztvevőtől. Virágnak általában a menyasszonyi csokor központi virágát választják.

szülőköszöntő csokor - virágbox

Emellett még fontos megemlíteni a szülőköszöntő csokrot, amit manapság már sokszor felvált a méltán népszerű virágbox. Az ifjú pár szüleinek ugyanolyan csokrot vagy boxot szokás ajándékozni. Érdemes arra figyelni, hogy az örömanyák kedvenc őszi virágai szerepeljenek benne.

Ha a fenti csokrokat már nagy gonddal kitaláltuk és megterveztük, akkor jöhetnek az egyéb virágdekorációk. Ilyen például az autódísz, amely a ceremóniáról a lagzira vezető út során kísér el minket. Ennek a dísznek is rengeteg variációjával találkozhattunk már az évek során. Lehet V alakú az autó elején, vagy éppen egyetlen gömb, de akár a szélvédő alatti sort is előszeretettel díszítik.

esküvői dekoráció

A további dekorációk egyaránt díszíthetik a ceremónia helyszínét is, de később a lagzi bútorait is. Ilyenek például a székdekoráció, vagy az asztaldíszek.

asztal dísz esküvő

Amikor asztaldíszre gondolunk, akkor egyaránt gondolhatunk az ifjú pár asztalát kitüntető virágdíszre, sőt, a vendégek asztalán ékeskedő csokrokra. Az előbbi mindig egy kicsit eltér a vendégek díszeitől, általában nagyobb és jelképezi az asztalnál ülők fontosságát, viszont színben és stílusban mindig összhangban vannak a többi virágdísszel.

A vendégasztalok csokránál érdemes arra figyelni, hogy ne legyen annyira magas, ami akadályozhatja az egymással szemben ülők beszélgetését, tehát vagy hosszú szárú virágokat érdemes csokorba kötni és hosszú vázába helyezni, vagy, fektetett, hosszúkás csokrot érdemes választani az asztalok díszítésére. 

ehető virág jégkocka

Mára már népszerűek az ehető virágok is. Ha még több virágot szeretnénk viszontlátni a lagzin, akkor választhatunk az ételekhez és az italokhoz, színben a dekorációhoz passzoló ehető virágokat. Ezek a virágok díszíthetik az esküvői tortát, de akár jégkockába fagyasztva fel lehet szolgálni az italokban a vendégeknek.

őszi esküvő virág dekoráció

A fent felsorolt virágdekorációk mellett még rengeteg lehetőséged van kedvenc virágaidat viszontlátni a nagy napon, például mára már ismert a boldogságkapu, a virágfüzérek, a függődíszek és a virágfüggöny is, de fontos szem előtt tartani, hogy ezek a virágok is mindig stílusban és színben is passzoljanak a lagzin látható virágdíszekhez.

Mi a Flowynál imádjuk az ősz színeit, de még inkább az őszi esküvőket. Az ősz lehetőséget ad számos további színnel megbolondított virágdísz variációra és arra, hogy a hangulat, a dekoráció és a kellemes hőmérséklet által még egyedibb és igazán felejthetetlen legyen a nagy nap.

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)