5 + 1 tipp, hogy tiéd legyen a legegyedibb anyák napi csokor – Flowy

Kosarad

5 + 1 tipp, hogy tiéd legyen a legegyedibb anyák napi csokor


Legyél Te is virágkötő! 

Közeleg az anyák napja. Ha gondolkodtál már rajta milyen lehet elsajátítani a virágkötés művészetét, itt a remek alkalom, hogy kipróbáld magad benne.

Mutatunk pár tippet a tökéletes anyák napi csokor elkészítéséhez.

1. Válassz 2-3 gyönyörű virágcsokrot a Flowy kínálatából. Gondold át, melyek azok a virágok, amik szerinted legközelebb állnak édesanyád szívéhez. Vedd figyelembe, a virágok színét és típusát, hogy az elkészített csokor összhangban legyen.

2. Érdemes először kiválasztani a fő virágot, ami majd a fókuszt fogja kapni a csokorban (például: tulipán). Válasszunk mellé töltővirágot, melyek általában kevésbé erős színűek, gyengébb illatúak (például: viasz virág). Harmadikként javasoljuk, hogy válassz valamit díszítő zöldjeink közül, hogy igazi profi hatást kölcsönözz a csokrodnak (például: eucalyptus).

3. Mielőtt nekiállunk a csokor készítésnek, bizonyosodjunk meg róla, hogy az esetleges sérült levelek el lettek távolítva a szárakról. 

4. A csokrot spirális szár elrendezéssel próbáljuk meg kialakítani. Ez azért lényeges, mert, ha minden irányból elkezdjük a csokorba tűzdelni a virágokat, a csokor instabillá válik. Ha megfelelően csináljuk, később anélkül tudunk virágokat ki és be helyezni a csokorba, hogy az széthullana. A spirális szár elrendezés lényege, hogy a csokrot folyamatosan forgatjuk, ahogy adjuk hozzá az újabb virágokat, zöldeket.

5. Mikor az elkészült csokrot a kezünkben tartjuk, a megkötés előtt visszavágjuk a szárakat, hogy azok egy szintbe kerüljenek. Ezután (inkább késsel, mint ollóval) ferdén metsszük meg a szárak végét 1-2 centi magasságban.

+1 Kötözőanyagként célszerű a csokor stílusának megfelelő anyagot választani. Lehet az egy hozzá illő színes szalag vagy egy natúr madzag is. 

Legyen emlékezetes az idei anyák napja. Mert Anya csak egy van!

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)