Hogyan védjük meg a virágainkat a forróság ellen? – Flowy

Kosarad

Hogyan védjük meg a virágainkat a forróság ellen?


Hőségriadóóóó!

Kérdés nem férhet hozzá, kánikula van. Mi még csak-csak tudunk védekezni a hőség ellen, de hogyan tudunk megbizonyosodni arról, hogy a virágaink is átvészelik-e a meleget? Van néhány tippünk!

Keress egy hűvös helyet!

Soha ne tedd a friss csokrodat direkt napsütésbe, mert bizony a szirmok sokkot kapnak és pikk-pakk oda gyönyörű csokor. Mindenképpen hűvös helyett keress neki a lakásban, vagy ha van lehetőséged rá, akkor tedd a szabadba éjszakára, de ott is árnyékos helyet válassz neki, így ha kint van a kertben vagy a teraszon akkor is gyönyörködhetsz benne napközben is.

 

 

Víz, víz, víz.
Neked is sok vizet kell innod ha meleg van, pont ugyanúgy mint a virágaidnak is, mert ők is így tudják csak átvészelni a forróságot. Szóval ne feledkezz meg róluk, mikor egy jéghideg limonádét öntesz ép magadnak :-) Inkább több víz legyen a vázában, mint általában lenne, mert sokat párolog is az értékes folyadék. Ha teheted, minden nap adj friss vizet a virágaidnak.
Légy körültekintő.
Néhány virág jobban viseli a meleget és szárazságot, mint társaik, szóval nem árt nézni az időjárás előrejelzést, ha csokrot köttetsz. Jobban viselik a meleget és szárazságot, pl. a Szarkaláb félék, Kardvirágok, Inkaliliomok és a Gerberák.
Szabadulj meg a leggyengébb láncszemtől.
Ha van egy gyengébb, törött, betegebb szár, akkor ha még áldozat is, de inkább szabadulj meg tőle mihamarabb, mert így a többi egészséges szárat sem betegíti meg és a csokor tovább marad a szobád vagy a kerted dísze.
Ha van nektek is házi praktikátok, amivel meg lehetne növelni a virágok vázaélettartamát ebben a hőségen, akkor azt szívesen vennénk! :-)
Forrás: https://www.funnyhowflowersdothat.co.uk/how-protect-flowers-heat

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)