Csináld magad esküvői csokor! – Flowy

Kosarad

Csináld magad esküvői csokor!


Az esküvő önmagában egy nagyon költséges mutatvány, de virágfronton tudtok spórolni, ha Ti magatok veszitek kézbe a csokor elkészítését. Saját esküvői csokor elkészítése sokkal megfizethetőbb, mint egy kész csokrot megvásárolni. A következő kis bemutató alapján világossá válik, hogy-hogyan készül egyszerű, de adott esetben élénk színű alacsony költségvetésű csokor. Nézd végig a képeket és olvasd el az instrukciókat, hogy egyszerűen elsajátítsd a mesterfogásokat, hogy professzionális és egyedi, de olcsó esküvői csokrod legyen a Nagy Napon!

Ez a csokor (balról-jobbra) a következő virágokat tartalmazza: zöld mini hortenzia, fehér rózsa, világos rózsaszín rózsa, sötét rózsaszín rózsa és nagy fehér hortenzia.

A csokor elkészítéséhez szükséges eszközök: olló, a szárak összefogására alkalmas erős (zöld színű) szalag, fehér selyem vagy egyéb finomabb anyagú szalag és gombostű.

Válassz ki 2db nagy fehér és 1db mini zöld hortenziát és a szárakat kösd össze, ez a lesz a csokor közepe.

Mikor olyan nagyobb virágokat használunk együtt mint a hortenzia és hozzá olyan kicsit mint a rózsa, akkor úgy fogd össze, mintha cérnát fűznél be egy tűbe. Így szorosan egymás mellett is maradnak a szárak és a színekkel is következetesen játszhatunk.

Ha elértük a kívánt csokorméretet és elég sok rózsát tűztünk a csokorba, akkor szorosan kössük össze a szárakat, hogy minden virág ott maradjon a csokorban ahova azt szántuk.

Vágjuk a szárakat egyforma hosszúságúra.

Számos módja van annak, hogy a szárakat összefogjuk, rögzítsük illetve díszítsük. Jelen esetben ha körbetekertük a fehér dísz szalaggal is, akkor javasoljuk, hogy gombostűvel fogjuk össze a csokor markolatát. Apró trükk, ha a gombostűvel nem marad elég szoros a csokor akkor ragasztópisztollyal kicsit megtámogathatjuk a belső felét. Arra azért figyeljünk, hogy ha felsikít a menyasszony vagy a koszorúslányok, akkor az az öröm miatt legyen és ne amiatt, hogy a gombostű megszúrta :-)

Ha valamelyikőtök készített már saját esküvői csokrot, akkor azt osszátok meg velünk és már tesszük is ki az oldalunkra!

Forrás: https://www.bloomsbythebox.com/blog/diy/doityourself-rose-hydrangea-bouquet-tutorial/

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)