Csináld magad esküvői Bazsarózsa csokor. – Flowy

Kosarad

Csináld magad esküvői Bazsarózsa csokor.


 

 

Függetlenül attól, hogy az esküvő témája rusztikus, vintage, kifinomult vagy minimal; ez a csokor bazsarózsa mindegyikhez jól passzol. Sokoldalú, sok féle színben készülhet, rózsaszín, fehér, piros, burgundi, hogy csak néhányat említsek. A fő gond, (bár ez jelen pillanatban nekünk nem az :-), hogy ezt a virágot nem lehet egész évben kapni, csak a nyári időszakban elérhető.

Lássuk, hogyan is készül el mindössze 20-30 perc alatt egy ilyen gyönyörű csokor!

Válassz 8-10 szép szál bazsarózsát és némi zöldet a díszítéshez. Ami még kell, az olló, ragasztószalag, és olyan selyemszalag a csokor díszítéséhez, ami számodra a legszebb. A virágok választásánál győződj meg arról, hogy azok megfelelő állapotban vannak, a minél hosszabb vázaélettartam érdekében.  A hosszabb vázaélettartamról korábbi blogbejegyzésünkben olvashatsz :-)

Fogj össze olyan virágszálakat és a zöldet, amelyek adják a csokor hangsúlyos részét, majd rögzítsd a ragasztószalaggal.

Folyamatosan építsd, bővítsd a csokrodat olyan méretűre, amilyenre szeretnéd. Miután elérted a számodra kellő méretű csokrot, fogd össze a ragasztószalaggal a komplett csokrot, úgy hogy a szárak azonos hosszúságúak legyenek, ilyenkor jön jól egy olló segítsége. ;-)

Ha a csokorkötő szalag nem rögzítené elég szorosan a szárakat, akkor használj a biztonság kedvéért virágragasztót.

Miután elkészült a csokor, győződj meg róla, hogy milyen állapotban vannak, kellő időt töltöttek vízben, mert az esküvő pillanatáig még bizony néhány óra vagy akár 1 nap is eltelhet. Véleményünk szerint, nem biztos, hogy az amúgy is költséges esküvőszervezésben súlyos 10ezreket kell feltétlenül kiadni pluszban ahhoz, hogy egy virágüzlet virágkötője készítse el ezt a csokrot, ezt pont ugyanígy el tudjátok Ti is készíteni. Nem keveset spórolhattok, ha Ti veszitek kézbe az esküvői csokor készítés feladatát.

Készített már valamelyikőtök bazsarózsából csokort? Szívesen látnánk 1-2 saját készítésű szépséget! :-)

 

Forrás: https://www.bloomsbythebox.com/blog/diy/diy-peony-bouquet/

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)