Balkonszépészet – Flowy

Kosarad

Balkonszépészet


A terasz egy ajándék, ami igazi oázis lehet rohanó hétköznapjainkban, hogy megpihenjünk, és újra fókuszálhassunk az igazán fontos dolgokra. Ehhez a teraszunkat meghitt hellyé kell alakítanunk, ahol valóban megnyugodhatunk.

Mi is kell ahhoz, hogy ezt a hangulatot megteremtsük? Nézzük végig az alapvető sarokpontokat, melyek meghatározzák az elrendezést.

1. Kialakítás mért és funkció szerint.

Gondosan mérjük meg, hogy mekkora a hely, e szerint kezdjük el megtervezni a bútorokat. Figyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk túl a teraszunkat, itt is igaz az az alapelv, hogy "a kevesebb néha több".

2. Színek.

A választásnál határozzuk meg a domináns színeket. Kerüljük a vibráló színeket, mert a napfény még jobban felerősíti majd őket. Kiegészítőknek pedig használjunk természetes anyagokból - fából, gyékényből, esetleg üvegből- készült tárgyakat, melyek mindig harmóniát nyújtanak

3. Fény és árnyék.

Tedd a teraszt használhatóvá a forró napokra is, legpraktikusabb a napernyő, mely ha mégis napozni vágyunk becsukható. A nagyobb a helyeket akár pergolával, vagy napvitorlával is árnyékolhatod.

4. Világítás.

Telepíts több fénypontot, hogy éjjel is élvezd a hangulatos teraszt. Használhatsz fényfüzéreket, de romantikus gyertyákat egyaránt.

5. Szőnyeg.

A szőnyeg nagyon hangulatossá teszi majd a teraszodat, kiemeli a kiegészítőidet, például párnákat és növényeket. Keress rá a neten a kültéri szőnyegekre, igazán szépeket találhatsz.

6. Végül a növények.

A növények olyan elemei a terasznak, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a tér nagyobbnak tűnjön , sok életet és frissességet hoznak, feltöltik a lelket. Mindig úgy válassz növényeket, hogy figyelembe veszed a teraszra érkező nap mennyiségét.

Stílusában kialakíthatsz akár sziget, szegély, vagy függőleges kertet, vagy lépcsőhatást kisebb és nagyobb növényekkel. Figyelj arra, hogy melyik mikor virágzik, hogy tavasztól őszig legyen miben gyönyörködnöd.

Kívánom, hogy leld örömed saját oázisod kialakításában és az ott töltött időben!

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)