Balkonkert, avagy hangulatos oázis az erkélyeden – Flowy

Kosarad

Balkonkert, avagy hangulatos oázis az erkélyeden


Egyre jobban érződik, hogy valóban itt a tavasz, kellemes napsütés csábít minket az ablakon át. Mit lehet tenni, ha szeretnéd otthonodba is becsalogatni a megújulás, a hosszú tél utáni felfrissülés hangulatát?! 

Most megmutatjuk, hogyan változtathatod erkélyed csodálatos balkonkertté. 

 

Az első lépés a tervezés. 

Ha kellemes oázist szeretnénk varázsolni erkélyünkre, akkor többre lesz szükségünk pár új cserepes virágnál. Sajnos minden új dolog megvalósítása rendrakással kezdődik. Érdemes először a virágokat félre tenni, és elképzelni, milyen számodra a tökéletes erkély. Nézz körbe alaposan. Szabadulj meg azoktól a tárgyaktól, melyek már évek óta hevernek a sarokban. Szemrevételezd a kedvenc kerti széked, amiben ülve a legfinomabb a kávé, és képzeld el, milyen lenne ha feldobnád egyszerű dekorációs elemekkel. Egy szép pokróc, kinti díszpárnák sokat javíthatnak az összképen. Mostanában levél- és virágmintás párnahuzatokat és takarókat szinte bárhol lehet kapni, melyek fantasztikusan passzolnak majd a kis kertedhez. Ezekhez választhatsz színben harmonizáló kaspókat is. Engedd szabadjára kreativitásod, hagyd, hogy a végeredményben vissza tükröződjön személyiséged. Egy mindig vidám, spontán személyiséghez tökéletesen illenek a változatos cserepek, színek és formák, a kifinomult stílusod hansúlyozásához pedig pasztell színű, egyforma kaspókat és rózsaarany dekorációt is használhatsz. Így kialakítva a letisztult, ugyanakkor extravagáns balkont.

 

Dekor tippek a filmbe illő képért 

Összegyűjtöttünk pár kreatív ötletet, melyekkel garantáltan filmbe illő jelenetté változtathatod az esti borozgatást a barátaiddal.

  • Miután megnéztétek ahogy a nap elbújik a házak mögött, ne nyúlj rögtön a villanykapcsoló felé. Szerezz be pár elemes égősort, hogy az erős mesterséges fény helyett sejtelmes félhomályban jobban elmerüljetek a beszélgetésben.
  • A raklap szuper dekorációs elem lehet, melynek népszerűsége egyszerűségében rejlik. Pár ecsetvonással és minimális barkács tudással csodás kerti kanapét, polcot vagy asztalt készíthetsz raklapok segítségével. Akár vezess végig egy égősort a raklap deszkái között, vagy helyezz el a hézagokban apró pozsgás növényeket, hogy még dekoratívabb legyen az új bútorod. 
  • Ha erkélyed kicsit szűkös, érdemes beszerezni egy ládát. Ezekbe rengeteg dolgot el tudsz rejteni, például a kint használt takarókat és párnákat, akár használhatod az ültetéshez használt eszközök raktározására is. A ládák nem csak tárolásra tökéletesek, de egy kis kreativitással akár ülőhelyként is szolgálnak. Terítsd le egy színes pokróccal vagy tegyél rá színes ülőpárnákat, így akár még több vendéget fogadhatsz egzotikus oázisodban. 
  • Amikor kertészkedésbe fogsz, és magad szeretnéd ültetni virágaidat, számolnod kell azzal, hogy mindent beborít majd a föld. Tegyél egy könnyen mosható rongyszőnyeget erkélyed ajtajába,így megóvhatod lakásod a sok virágföldtől. Egy kisméretű szőnyeg pedig bárhol feldobja az összképet.

Bámulatos zöldek a csendes oázisért

Miután mindent megterveztél, ideje a virágokat is elhelyezned a képben. Mi illene a legjobban ahhoz, amit eddig kitaláltál? Zöld, nagy levelű pálmafélék vagy kis, virágos lágyszárúak? Növényeid kiválasztásakor vedd figyelembe azt is, milyen igényeik vannak. Ha kevés időt töltesz otthon, érdemes olyan növényeket beszerezni, amik nem igényelnek sok odafigyelést. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak kaktuszt nevelgethetsz. A hektikus mindennapok növénykedvelőinek lett teremtve például az orchidea is, mert ezt a növényt elég hetente egyszer meglocsolni, mégis gyönyörű pillangóhoz hasonló virágokkal hálálja meg a törődést. Fontos azonban odafigyelni arra, hogy a választott növényeknek milyen fényigénye van, illetve milyen hőmérsékletet kedvelnek. Hiába szeretne manapság mindenki avokádó fát az erkélyre. Ha a növényt nem éri elég napfény, és nem megfelelően magas a páratartalom számára, akkor sajnos gyorsan búcsút inthetünk neki. Mindenképp válasszunk a környezeti adottságoknak megfelelő növényt. 

 

Apró praktika a finomabb fogásokért

Kösd össze a kellemeset a hasznossal és ültess fűszernövényeket. Ki ne szeretné friss bazsalikommal, oregánóval vagy kakukkfűvel megbolondítani a vacsorát? Nem csak ízük, de illatuk is magával ragadó. Ezekhez a növényekhez érdemes nagyobb cserepet választani, így biztosítva a szükséges teret növekedésükhöz, hogy Neked is többször legyen lehetőséged szakítani belőlük.

 

Ezekkel az egyszerű praktikákkal igazi tavaszt varázsolhatsz erkélyedre, ahol garantáltan több időt fogsz majd eltölteni. Dőlj hátra és élvezd a látványt, amit Te magad valósítottál meg. 

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)