Vajon milyen bölcsességekre jutunk, ha tíz éven át minden héten veszün – Flowy

Kosarad

Vajon milyen bölcsességekre jutunk, ha tíz éven át minden héten veszünk egy csokor virágot?


Amanda Gibby Peters egyik bejegyzésében arról ír, hogy a feng shui kapcsán kezdett el érdeklődni a virágok lélektani hatása iránt és úgy döntött rendszeresen hazavisz egy csokor virágot. Sokáig gondolkodott azon, hogy vajon ez mennyire felesleges pénzkidobás és túl nagy luxus. Mostanra tíz éve heti rendszerességgel vesz virágot és mesél arról, hogy mik azok a rossz ellenérvek, amikkel jellemzően lebeszéljük magunkat a virágokról és milyen bölcsességek szólnak a virág mellett.

    1. ellenérv: A vágott virág túl drága.

      Amanda szerint gyakran teszünk rossz feltételezéseket és eleve lebeszéljük magunkat dolgokról, mielőtt valóban megnéznénk, hogy milyen lehetőségeink vannak. Mindig lehet megfelelő megoldásokat találni és igen is vannak olcsó és megengedhető csokrok. Ezzel a FLOWY-n mi is nagyon egyet értünk, az aluljárók és piacok nénikéi gyakran árulnak néhány száz forintért aranyos csokrokat és a FLOWY is 1.290 forinttól kínál pl. gyönyörű díszkáposztákat.

      Díszkáposzta

        2. ellenérv: Megvárom, amíg valaki megajándékoz egy csokorral, úgyis közeleg a szülinapom, vagy majd ha jönnek vendégek feldobom vele a lakást.

          Persze, lehet várni, hogy majd egyszer valahol valamikor valahogyan eljön a tökéletes pillanat. Csak épp nem érdemes. Ha vágysz rá, akkor keresd meg, amit szeretnél. És igen is szabad és kell ünnepelni a hétköznapokat, mert ezek nagyon pozitív energiákat szabadítanak fel bennünk és körülöttünk.

            3. ellenérv: Fogalmam sincs, hova tenném azt a váza virágot.

              Ez nem ellenérv, tedd a konyhába, ahol a legtöbben megfordultok. Ez erős hatással lesz mindenki hangulatára, mert a szépség tudat alatt nagyon jótékonyan hat ránk. És amikor újra és újra ránézel a virágra mindig megkérdezed majd magadtól, hogy mit is ünnepelünk tulajdonképpen, ami emlékeztet arra, hogy az egyszerű hétköznap is ünnep, hiszen élünk. 

                4. ellenérv: Rövid ideig élnek a virágok, nem éri meg.

                  Jogos az érv. Amanda mégis azt mondja, hogy a vágott virágok rövid élete is nagyon fontos dolgokra emlékeztet bennünket. A virágok megtanítanak arra, hogy a jelenre koncentráljunk és emlékezzünk arra, hogy minden múlandó és ez ellen felesleges küzdeni. 

                    5. ellenérv: Próbálkoztam már a virágokkal, de nem éreztem tőlük semmit.

                      Mindennek van kisugárzása, bizonyos dolgok lehúznak bennünket, mások nagyon jó hatással vannak ránk. A virágok garantáltan pozitívan hatnak, még ha nem is érzékeljük azonnal vagy közvetlenül. A szépségük tudat alatt is velünk van és örömöt hoz.

                      Liliom

                      Egy kínai mondás szerint ha már csak két fityinged maradt az egyikből egy kiló kenyeret, a másikból pedig egy szál liliomot végy. A virág minden helyzetben közelebb segít bennünket a szeretethez.

                       

                      Forrás:

                      http://www.mindbodygreen.com/0-17859/its-totally-worth-buying-fresh-flowers-heres-why.html

                      Van véleményed?:

                      Először elolvassuk és csak utána közöljük:)