A csodálatos káposztavirág! – Flowy

Kosarad

A csodálatos káposztavirág!


Tegnap nézelődtem a Flowy virágai közt és szembe találkoztam a csodálatos káposztavirággal, vagyis a díszkáposztával (angolul Ornamental Kale Crane). Már korábban is felfigyeltem rá itt-ott ágyásokban, mert ősszel nagyon változatos színekben pompázik. Ahogy a hosszú szárával, a nagy habos fejével kikandikált a polcokról azonnal vettem is egy csokrot, hogy a konyhaablakomban gyönyörködhessek benne. Hosszú szárú vágott virágként talán kevesebben találkoztunk vele, így ezzel a néhány gondolattal és képillusztrációval ajánlom nektek is, hogy kezdjetek el káposztázni :)

Díszkáposzta Fehér
Klikk a képre és nézd meg a Flowy díszkáposzta-ajánlatát!

 

A díszkáposzta épp úgy a káposztafélék családjába tartozik mint a fejes káposzta, a kelkáposzta, karalábé, karfiol, brokkoli, stb. és szintén ehető, így nem csak kertek, de ételek díszítéséhez, salátaként, köretként is használják. Télen különösen érdemes akár díszkáposztát is enni, mert tele van A, B1, B2, C vitaminnal és ásványi anyagokkal, például vassal és magnéziummal. Érdemes észrevenni, hogy gyakran fényüket vesztik azok a növények, amikből ételeket készítünk, holott ha közelebbről megnézünk egy szép almát, paprikát vagy a hagyma egymásra rétegződő leveleit csodálatos szabályszerűségekre, színvilágokra bukkanunk. Az ételeink szépsége és harmóniája talán az egészségünk kulcsa is.

 

A kék ablakom és a habos káposzták :)

  

Nyugat-Európában és Kelet-Ázsiában a káposzta mint téli virág fontos szerepet kap, de az utóbbi években itthon is egyre gyakrabban használják terek, parkok őszi-téli színesítéséhez. Nagyon jól tűri a hideget, mínusz öt fokig remekül elvan, sőt maga a hideg színesíti rózsaszínné-bíborrá a leveleit. Vágott virágként is nagyon előnyös, mert az erős szára fegyelmezetten tartja magát a vázában, csokrokban kitűnő díszítőelem és akár két hétig is a lakásunk dísze marad. Mindemellett nagyon olcsó, költégkímélő virág, így az őszi-téli hónapok színtelen-virágtalan időszakát visszatérően üdíthetjük egy kis vidám káposztával.

 

Források

www.harmonet.hu
www.szephazak.hu
www.designsponge.com
www.wiki.org
www.gardenartisans.uswww.harrisseeds.com

 

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)