A csodálatos káposztavirág! – Flowy

Kosarad

A csodálatos káposztavirág!


Tegnap nézelődtem a Flowy virágai közt és szembe találkoztam a csodálatos káposztavirággal, vagyis a díszkáposztával (angolul Ornamental Kale Crane). Már korábban is felfigyeltem rá itt-ott ágyásokban, mert ősszel nagyon változatos színekben pompázik. Ahogy a hosszú szárával, a nagy habos fejével kikandikált a polcokról azonnal vettem is egy csokrot, hogy a konyhaablakomban gyönyörködhessek benne. Hosszú szárú vágott virágként talán kevesebben találkoztunk vele, így ezzel a néhány gondolattal és képillusztrációval ajánlom nektek is, hogy kezdjetek el káposztázni :)

Díszkáposzta Fehér
Klikk a képre és nézd meg a Flowy díszkáposzta-ajánlatát!

 

A díszkáposzta épp úgy a káposztafélék családjába tartozik mint a fejes káposzta, a kelkáposzta, karalábé, karfiol, brokkoli, stb. és szintén ehető, így nem csak kertek, de ételek díszítéséhez, salátaként, köretként is használják. Télen különösen érdemes akár díszkáposztát is enni, mert tele van A, B1, B2, C vitaminnal és ásványi anyagokkal, például vassal és magnéziummal. Érdemes észrevenni, hogy gyakran fényüket vesztik azok a növények, amikből ételeket készítünk, holott ha közelebbről megnézünk egy szép almát, paprikát vagy a hagyma egymásra rétegződő leveleit csodálatos szabályszerűségekre, színvilágokra bukkanunk. Az ételeink szépsége és harmóniája talán az egészségünk kulcsa is.

 

A kék ablakom és a habos káposzták :)

  

Nyugat-Európában és Kelet-Ázsiában a káposzta mint téli virág fontos szerepet kap, de az utóbbi években itthon is egyre gyakrabban használják terek, parkok őszi-téli színesítéséhez. Nagyon jól tűri a hideget, mínusz öt fokig remekül elvan, sőt maga a hideg színesíti rózsaszínné-bíborrá a leveleit. Vágott virágként is nagyon előnyös, mert az erős szára fegyelmezetten tartja magát a vázában, csokrokban kitűnő díszítőelem és akár két hétig is a lakásunk dísze marad. Mindemellett nagyon olcsó, költégkímélő virág, így az őszi-téli hónapok színtelen-virágtalan időszakát visszatérően üdíthetjük egy kis vidám káposztával.

 

Források

www.harmonet.hu
www.szephazak.hu
www.designsponge.com
www.wiki.org
www.gardenartisans.uswww.harrisseeds.com

 

Latrice

augusztus 19, 2016

Ces propos sont extraits d’un livre écrit par David Douillet, ce qui est différent de la petite phrase dite off.Après le livre étant de 98, à cette époque là le mot tapette était encore d’usage courant, pas forcément condƒsérÃi© comme stigmatisant et ne gênait pas grand monde… Donc je suis d’accord, on est plus dans la même époque.

Van véleményed?: