Tíz jótanács a Csináld magad esküvői virágdekorhoz – Flowy

Kosarad

Tíz jótanács a Csináld magad esküvői virágdekorhoz


Ha te készíted az esküvőd virágdekorációját érdemes most leszögezned, hogy pontosan mire is gondolsz. Ha az esküvőd teljes dekorációját a csokrodtól az asztaldíszekig te szeretnéd megcsinálni, akkor érdemes néhány fontos dolgot végiggondolnod, hogy lásd mire vállalkozol. Egy asztaldíszt elkészíteni kétségtelenül nem bonyolult feladat, de a teljes képhez rengeteg dologra van szükséged: ki kell találnod a stílust, az elrendezést, vázákat kell venned, virágárust találnod, érdemes előre kipróbálni az ötletet, az esküvő előtt időben meg kell érkeznie a virágnak, ügyelni kell hogy a virágok ne hervadjanak el, el kell készíteni az összes asztaldíszt és kell egy jármű a helyszínre szállításhoz, amiben van elég hely és nincs túl meleg. Mindent összevetve ez egy projekt. Abszolút megcsinálható, de ha elhatározod hogy megcsinálod minél egyszerűbb megoldásokat keress vagy legyen az egyik kiemelt projekted.  
Hogy segítsünk az elkészítésben (kevesebb hervadt virág, kevesebb szomorkodás) Natalie Marvin és Jessica Dixon, a Belle Flower és a The Petal Company tulajdonosai adnak néhány tippet, hogy fájdalommentesen sikerüljön az ünnepi díszítés.
1. Előre tervezd meg a stílust
Azzal, hogy beszerzel egy csomó helyes virágot még nem feltétlen fognak elönteni az ötletek és a csokor vagy asztaldísz elkészítéséhez sem árt néhány fontos előismeret. Először nézz körbe a neten, keress képeket és videókat, amik segítenek az elkészítésben. Fontos, hogy szánj érdemi időt arra, hogy megértsd hogyan kell a csokrot összeállítani. Aztán szerezz néhány virágot és gyakorolj.

2. Ne akarj túl sokat
Ismered a Pinterestről azokat az elragadó, dús, bonyolult asztaldíszeket? Mi is szeretjük őket, viszont ha Csináld magad Esküvőd lesz érdemes egyszerűbb megoldásokra törekedned. Inkább csak egy vagy két virágban gondolkodj és olyan elrendezésben, amit meg is tudsz csinálni. És nem csak egyszer, hanem legalább tízszer.
3. Vedd meg a vázákat
Kétféleképpen érdemes vázát keresni: vagy kitalálod, hogy milyen asztaldíszt szeretnél és ahhoz keresel vázát, vagy beleszeretsz egy vázába és ahhoz keresel virágot. Bárhogy is csinálod vedd figyelembe a méreteket. Lehet hogy óriásinak tűnnek olykor a vázák, de egy nagy kerek asztalon majd jól fognak mutatni. Vázát virágpiacon, kézműves boltokban, százforintos boltban és online is érdemes keresni.
 
4. Szerezd be az egyéb díszítési kellékeket
Ha megvan a dizájn egyértelmű lesz, hogy a virág és a csokor mellett egyéb kiegészítőkre is szükséged lesz. Ezeket a hozzávalókat érdemes összeírni és akár online megrendelni. Biztosan szükséged lesz ollóra, szalagokra, virágdrótra, esetleg oázisra (vizet felszívó tűzőszivacs), attól függ milyen elrendezést választottál.

5. Válassz tartós virágokat
Ha magad csinálod az esküvőd nyilván nem akarod kockáztatni, hogy a virágok idő előtt elhervadjanak. Nézz utána melyik virágok tartósabbak. Ha egy-két nappal előbb érkeznek a virágok vedd le a csomagolást és az alsó leveleket és tedd őket tiszta hűvös vízbe. Hűvös, sötét helyen szállásold el őket.
6. Ügyelj a virágok minőségére
Ha nagykereskedőtől vásárolsz ügyelj a virág állapotára. Ha néhány nappal korábbra rendelsz még zárt fejekkel érkeznek a virágok és ilyenkor neked kell figyelned arra, hogy ne nyíljanak ki túl korán. Figyelj rá, hogy a virágoknak valaki folyamatosan gondját viselje. A FLOWY bármely napon megoldja a szállítást, így időt és helyet spórolhatsz a tárolással és a gondozással.

7. Gondoskodj segítő kezekről
A legegyszerűbb megoldásoknál is szükség van segítségre. Legalább az esküvő előtti napon érjetek mindennek a végére. Vigyél magaddal képet az elrendezésről és készítsetek néhány mintát, ami alapján a többiek dolgozni tudnak. Ha elkészültek vele esetleg nézz rá a csokrokra, hogy te is pont úgy képzelted-e el őket. (A nagyid vagy anyukád néha másképp gondolja, hogy mi a szép.)

8. Mennyi időre lesz szükségetek?
Egy ember két-három óra alatt 5-6 asztaldíszt tud elkészíteni, amik hűvös helyen tartva akár két nappal korábban is elkészíthetők. A menyasszonyi csokrot az esküvő előtti napon készítsd el, ez egy óra alatt összeállítható. A kisebb kísérő csokrokra fél órát számolj.

9. Ne tedd hűtőbe a virágokat
Mint kiderült egy normál hűtő páratartalma és hőmérséklete eltér a virágok hűtőházának adottságaitól, így a konyhai hűtő kiszárítja és elpusztítja a virágokat. Inkább hűvös, sötét helyen tárold a virágokat.

10. Gondoskodj szállításról
Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy a lagzi a házatoknál lesz vagy nem a helyszínen tudjátok elkészíteni a csokrokat, akkor gondoskodnod kell arról, hogy az elkészített díszítést a helyszínre szállítsátok. A díszeknek sok hely kell, nem szabad kis helyre szorítani őket, illetve a vízzel telt vázák sok gondot okozhatnak. Ezért érdemes egy kevés vizet hagyni a váza alján és nagyon elővigyázatosan bepakolni a szállításhoz, hogy ne mozogjanak. Ez elég sok figyelmet és óvatosságot igényel, így szánjatok rá elegendő időt.
Cikk forrása: http://apracticalwedding.com/2016/03/diy-wedding-flowers/

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)