Zajlik a virágforradalom – Flowy

Kosarad

Zajlik a virágforradalom


A virágforradalom, a virágkereskedés átalakulása és megújulása a szemünk előtt zajlik. 2015-ben a FLOWY mellett számos új szereplő jelent meg a piacon és folyamatosan követjük a hazai virágpiaci változásokat. Szemmel láthatóan egyre több kreativitás áramlik be erre a piacra, ami nagyon jó hatással van a kínálat minőségére.  Virággal dolgozni csodálatos dolog, ezért biztató látni, hogy néhányan egészen zseniális ötletekkel gondolják újra a virágértékesítés lehetőségeit és a virág szerepét a hétköznapokban. Blogunkban felsorolunk néhány példát arra, hogy hogyan is alakul át a virágpiac, milyen új trendek, piaci szereplők kapcsolódtak be a kereskedésbe.

Wild Flower Bar, Kata és Mimi

A Wild Flower Bar két ötletgazdája, Kata és Mimi, a sok új ötlettel és kreatív megoldásokkal hamar ráirányítota a figyelmet a WFB pop up store-ra. Az újszerű, vadvirágos csokraik, az elegáns és természetes kompozíciók egyértelműen megkülönböztetik őket a többi virágbolttól. Arra törekednek, hogy minél több, az idénynek megfelelő és itthon termelt virággal dolgozzanak, és felkarolják a kevésbé ismert különleges típusokat is. Emellett gyönyörű letisztult arculatot alakítottak ki és minden fotó, blogbejegyzés lelkesítően szép és igényes. A teljes Wild Flower Bart áthatja a lányok őszinte lelkesedése és okos kreativitása, professzionális csokraik és stílusuk igazi vérfrissítés a hazai virágpiacon.

The Million Roses, rózsás box

2015-ben a The Million Roses megjelenése teljes felfordulást hozott a virágkereskedésben. A magyar brand exkluzív minőségű és csomagolású virágokat ajánl luxuskategóriában, illetve arculatában, kommunikációjában is nagyon trendi és fényűző. Virágdobozaik online is rendelhetőek, egyedi igényeket is teljesítenek és elegáns virágüzletük is van az 1. kerületben. A The Million Roses a facebook alapján nagyon gyors sikert aratott, jelenleg 175 ezer követője van és az insta tele van a rózsás dobozokkal szelfiző csajszikkal. A The Million Roses sikere sok más virágüzletet és -kereskedőt is megújulásra ösztönzött – több helyen látni már a hasonló dizájnú exkluzív virágdobozokat (DiFiori, Medinilla), illetve azonos profilú cégek is alakultak (Rose in the Box, MP Roses). A cég egy év után már Bécsbe, Pozsonyba és Kolozsvárra is szállít.

Laura Virág, virágdoboz

A Laura Virág egy vérbeli virágüzlet: igazi csajos csapat és megszállott viráglelkesedés jellemzi. Az üzlet a jól ismert vintage stílust képviseli és valódi kis ékszerdoboz. A vintage stílusú csokrai ízlésesek és igényesek és a csapat kreatívan reagál minden piacon megjelenő újító trendre. 2015 óta náluk is kapható saját arculatra szabott dobozos csomagolás és csokraik stílusa is folyamatosan újul. A dobozos virágok mellé macaron is rendelhető. A facebookon nagyon aktívak és folyamatosan kommunikálják az ötleteiket. Dukai Reginát már barátnőként fogadják az üzletben és a megosztott fotókkal Regina a Laura celebjévé vált. A Laura Virágot jól definiált arculat, kreativitás, rugalmasság és elképesztő lelkesedés jellemzi.

 Wines n' Roses, virág- és borkereskedés

A Wines n‘ Roses szintén 2015-ben alakult és egészen különleges, egyedülálló szolgáltatást nyújt. A Wines n‘ Roses egy virág- és borkereskedés, ahol afrikai fairtrade virágok és móri borok kaphatók. Az üzlet ötletgazdája Miklós Csabi, aki régóta foglalkozik virágkereskedéssel és afrikai utazásai során válogatta ki azokat a virágfarmokat, akiktől ma importál, de magyar és Hollandiából érkező virágok is kaphatók. Emellett borászkodik és saját borait értékesíti a kereskedésben. A Wines n‘ Roses elgondolása, hogy közvetítők nélkül, közvetlen kapcsolatban áll a termelőkkel, így törekszik alacsony árakra. Emellett azzal hogy a szolgáltatást borkínálattal egészíti ki, több termékre támaszkodik. A kínálata online is elérhető és rendelhető.

Café Smúz, kávé, süti, virág

A Café Smúz a viragneked.hu online virágküldő szolgálatból fejlődött tovább, a kávézó egy virágüzlet is egyben, ahol borok és dizájntárgyak is kaphatók. A Smúz a Parlamenttel szemben található, exkluzív helyszínen. A Smúz ötlete is az, hogy a virágüzleti szolgáltatást kiegészíti, a kávézó menüjében szerepel például a „Virágos menü pároknak“, amiben a kávéhoz vagy koktélhoz egy szál virág is jár. A Café Smúz a központja a viragneked.hu online virágküldő szolgálatnak, oldalán keresztül vidékre és külföldre is rendelhető virág, ajándék.

Les Fleurs, Virágmaci

A Les Fleurs nagyon eredeti, 2015-ben megjelent ötlete a Virágmaci – ezzel egy új terméket hoztak a virágpiacra. A virágmacik jellemzően két színből kiválasztott, apró fejű krizantémokból készülnek. Weboldalukon többféle macitípus közül válogathatunk és egyedi kéréseket is kiszolgálnak.

FLOWY, Csokros rózsák

A FLOWY-t 2015 augusztusában alapítottuk az otthonvirag.com oldalon. A FLOWY-nál úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi technológiai feltételek, a logisztikai folyamatok újragondolása a jó minőségű, friss virágok esetében is kedvezőbb árakat tesz lehetővé. A vágott virág már nem luxus, az alacsony árak révén sokkal többen megengedhetik, hogy minőségi friss virágot vásároljanak. A FLOWY elsősorban a rendszeres otthoni virágvásárlást szolgálja: elérhető árakon, egyszerű, natúr csomagolásban kínálja a legfrissebb virágokat Hollandiából. Arculatában egyszerű, letisztult és közvetlen – az otthonosság természetességét hangsúlyozza. A virágok elsősorban online rendelhetők, de előre kötött csokraink megtalálhatók hétvégente a partnereinknél. A FLOWY-val többeknek elérhető a rendszeres otthoni virágrendelés, amit a jelmondatunk is hangsúlyoz: Virágot minden vázába!

Az online platformok, kommunikációs felületek, webshopok elterjedése a virágérékesítésben új lehetőségeket hozott: a professzionális munka, a szakértelem hamar figyelmet kap a gyorsabb infócsere révén, az arculat, az okos brandépítés segíti a valódi célközönség megtalálását, a megszokott kiskereskedelmi formák kibővülnek, a virágok termékekkel, szolgáltatásokkal társulnak és közösen kerülnek értékesítésre. A folyamat érdekessége, hogy ezek a szolgáltatások nem feltétlen lépnek versenyre a korábbi értékesítési formákkal, a megszokott virágboltok működnek tovább, az új szereplők gyakran piaci rést találnak, az okos ötletekkel új keresletet támasztanak, illetve a korábbi virágértékesítés egyes formáit is megtermékenyítik, frissítik. Természetesen a verseny is erősödik, egyre több helyen és formában lehet virágot kapni: ezzel a vásárló olcsóbb és/vagy jobb, összetettebb szolgáltatást kap, a virágkereskedőket pedig dinamizálja, megújulásra készteti.

Forrás:

welovebudapest.com - http://welovebudapest.com/uzletek.szolgaltatasok/6.budapesti.viragbolt.tavaszra

Wild Flower Bar: wildflowerbar.com, facebook.com/thewildflowerbar

The Million Roses:  themillionroses.hu, facebook.com/themillionroses

Laura Virág: lauravirag.hu, facebook.com/Laura-Virág-120025798038542

Wines n' Roses: winesnroses.hu, facebook.com/wnrbymikloscsabi

Café Smúz: smuz.viragneked.hu, facebook.com/SmuzCafe

Les Fleur Budapest: lesfleursbudapest.hu, facebook.com/LesfleursBudapest

FLOWY: otthonvirag.com, facebook.com/flowystore

 

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)