Jótanácsok a hosszú életű virágcsokrokhoz – Flowy

Kosarad

Jótanácsok a hosszú életű virágcsokrokhoz


Virágot kapni vagy csak spontán rendelni egy csokrot a vázába nagyszerű dolog. Hogy az örömöd tartós legyen, érdemes néhány egyszerű praktikát megismerni, mert több nappal, de akár egy héttel is meghosszabbíthatod a FLOWY-csokrod életét.

Mielőbb adj a virágnak vizet és nyugalmat!

A vágott virág olyan mint egy olimpiáról hazatérő élsportoló - kemény munkával elérte a legjobb formáját, a versenyben a legjobban teljesített és pihenésre várva hazatér. A FLOWY-virágok holland termelők szakértő munkája mellett nevelkednek, majd a virágokat csokorba kötik, csomagolják, versenyre kelnek a virágtőzsdén és győzedelmesen az új otthonukba utaznak. Ennyi kihívás után a virágok várva-várják, hogy ismét nyugalmat találjanak. Tehát első lépés, hogy amint megérkeznek a FLOWY-csokrok vedd le a csomagolást, adj nekik vizet és tedd őket hűvös helyre. Csak ezek után kezdődik az igazi virágápolás és elhelyezés.

A virág a tiszta, baktériummentes vázát kedveli

Ha gyakran van a vázádban virág, fontos a vázát minden alkalommal alaposan átmosni. Keverj meleg vízbe szódabikarbónát vagy ecetet és ezzel eltávolítasz minden olyan baktériumot, mikoorganizmust, ami idő előtt emészteni kezdi a virágot. Virágot minden vázába <3

Hideg vagy meleg víz?

A vágott virágok a hideg vizet kedvelik, így maradnak sokáig frissek. Javasoljuk, hogy minden nap cseréld a virágcsokrod vizét. A FLOWY-nál gyakran szállítunk bimbós virágokat, hogy minél hosszabb ideig veletek maradjanak a csokrok. Ha szeretnéd, hogy hamar kinyíljanak a bimbók ezt langyos vízzel segítheted, de ne feledd, ezzel az élettartamát csökkented.

A vágott virág is szereti a tápoldatot

A tiszta váza friss vizébe önts tápoldatot, ami táplálja a növényt és fertőtleníti a vizét. A FLOWY csokrain kis tasakban találsz ilyen adalékot, de használhatsz erre a célra is egy teáskanálnyi, vízbe kevert szódabikarbónát vagy a bűvös varázskeveréket: 1kk cukor - 1kk citromlé – 3 csepp hypo. Ez a szupermix egyszerre biztosítja a tápanyagot, a savas kémhatást és a fertőtlenítést is. Amennyiben a vízben van tápoldat elegendő 2-3 naponta cserélni a vizet.

A vízbe ne lógjon levél

A virágon a lehető legkevesebb levelet hagyd, mivel a levél elszívja a virágzattól a vizet. Emellett a vízbe ne lógjon levél, mert az serkenti a baktériumok termelődését és hamar rohasztani kezdi a növényt.

Minden nap vágj vissza a virág szárából

A vágott virág a szár legalján veszi fel a vizet. A szár alsó része vízfelvételkor hamar gyengülni kezd, olykor kifehéredik, ami hátráltatja a vízfelvételt. Vázába tételkor és ezt követően minden nap vágj le fél-egy centit a szárból, a vágás pedig legyen minél sréhebb, mivel annál nagyobb felületen tud a virág vizet felvenni.

Mit mivel egy csokorba?

Nem minden virág barátkozik a többivel. A nárcisz például mérgező anyagokat enged a vízbe, ami megöli a csokor többi virágját. Ezért érdemes a nárciszt első nap külön vázába utasítani és csak másnap összetársítani a többiekkel. Gyümölcsökkel sem tanácsos a virágokat díszíteni, mert felgyorsítják a baktériumok termelődését és bomlasztják a virágot.

Kerüld a meleg, napos helyeket

A vázát nem ajánlott túlzottan napsütéses és meleg helyre rakni, mivel az erős fény és a felmelegedő víz hervasztja a virágot. A túlfűtött szoba hasonlóan rossz hatással van az élettartamra. Emellett minden olyan elektronikai eszköz, ami hőt ad le a lakásban rossz társasága a virágnak. Ahogy a napfény melege úgy bármilyen eszköz melege rontja a virág hidratáltságát.

Vegyünk búcsút az elhervadt szirmoktól, virágoktól

Gyakran a csokor virágai nem egyszerre hervadnak el. Ilyenkor nyugodtan emeld ki a megfáradt szálakat, nem kell azonnal a teljes csokortól megválnod.

És ami még elengedhetetlen: Szeresd a virágod!

 

Virágot minden vázába!

FLOWY

 

 

Források:
www.ecosalon.com
http://disznovenyek.gportal.hu
Miracle-Gro on youtube
Howdini on youtube
http://rebloggy.com
http://www.valentinaduracinsky.com

 

Van véleményed?:

Először elolvassuk és csak utána közöljük:)